Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Warning: Undefined variable $captions in /home/topsagfp/public_html/scripts/functions.php on line 150

Δελτίο Τύπου Ενημερωτικής Ημερίδας 07/04/2014

Νέα | 09-04-2014 13:27

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης-Ψυχικού και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την απασχόληση Γαλατσίου, Ψυχικού-Φιλοθέης πραγματοποίησαν με επιτυχία, χθες, Δευτέρα 7 Απριλίου, ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Γαλατσίου και Φιλοθέης-Ψυχικού».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ. Παντελής Ξυριδάκης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος δηλώνοντας «Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει ανέργους συμπολίτες μας να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να στηρίξει ειδικότερα τους νέους επιστήμονες. Να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, με γνώσεις και προσόντα, να προχωρήσουν μπροστά με τη δουλειά τους. Να εξασκήσουν το αντικείμενό τους, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να διασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο. Η μάχη κατά της ανεργίας είναι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα συνολικά, αλλά και κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά. Σε αυτή τη μάχη, η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο. Για μας, οι δράσεις αυτού του είδους δεν είναι απλώς κομμάτι της απορρόφησης κοινοτικών πόρων. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τον τόπο μας, για τους συμπολίτες μας, για τους νέους ανθρώπους που τώρα μας χρειάζονται περισσότερο. Είναι νούμερο ένα προτεραιότητα οτιδήποτε αφορά τον άνθρωπο και ειδικότερα την προσπάθεια των συμπολιτών μας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης.»

Η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φιλοθέης-Ψυχικού, κα Σόφη Δανιήλ-Ζαφρακοπούλου τόνισε επίσης «Ο σκοπός της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ είναι να υλοποιεί προγράμματα με σκοπό την αλληλεγγύη και προσφορά σε κάθε ηλικία, με στόχο την εξυπηρέτηση της οικογένειας, της εργαζόμενης μητέρας, την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και ιδιαίτερα την παροχή υπηρεσιών φροντίδας των ατόμων της τρίτης ηλικίας, των αδύναμων και ανήμπορων συμπολιτών μας».

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα, καθώς και οι δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κα Νέλλη Καλαποθαράκου από την ADVANCED CONSULTANTS, η κα Λίνα Βαλοδήμου από το ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ και η κα Χαρά Καραπιπερίδου, από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ». Με το πέρας της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των εταίρων συνομίλησαν με τους ενδιαφερόμενους και έλυσαν προσωπικές τους απορίες.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα


Το πρόγραμμα αφορά μια σειρά από δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη 54 ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας και στην ενίσχυση 24 Νέων Επιστημόνων για την επέκταση της υπάρχουσας επιχείρησής τους ή για την ενδυνάμωση της κύριας δραστηριότητας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι κάτοικοι των Δήμων Γαλατσίου ή Φιλοθέης – Ψυχικού, οι οποίοι είναι είτε Άνεργοι, ανεξαρτήτως κατηγορίας, και εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, είτε Νέοι Επιστήμονες (όπως ιατροί, οδοντίατροι κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών σχολών) που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.topsagfp.gr ή να απευθυνθούν στα γραφεία των παρακάτω φορέων, όπου γίνεται και η υποβολή των αιτήσεων.

  • Δήμος Γαλατσίου - Ώρες Επικοινωνίας 10:00-13:00

Δ/νση: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, Τ.Κ.111 46, Γαλάτσι, 2ος όροφος Τ: 2132055386 – F: 2102918120, Ε: topsa@galatsi.gr. Αρμόδια κα Βούλα Δημητρίου.

  • ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ./ - Ώρες επικοινωνίας 10:00 - 13:00

Δ/νση: Βεκιαρέλλη 11, Τ.Κ. 152 37, Φιλοθέη, Ισόγειο, Τ: 2106753797 & 2106822217, F: 2106753798, Ε: parathyro@0177.syzefxis.gov.gr & apatius@yahoo.gr. Αρμόδιοι:κα Αναστασία Καπάνταη & κ. Βασίλης Παπαθωμόπουλος.

H Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την απασχόληση Γαλατσίου, Ψυχικού-Φιλοθέης υλοποιεί την Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Γαλατσίου και Φιλοθέης-Ψυχικού», η οποία εντάσσεται στην δράση 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», και ειδικότερα στη «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση: 09-04-2014 13:27 - Μέγεθος: 277.28 KB

Φωτογραφίες:


Πίσω
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πρόσκληση Εκδήλ. Ενδιαφέροντος
Ενημέρωση: 05-03-2014 23:48 - Μέγεθος: 229.85 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Αίτηση Συμμετοχής Υποψηφίου
Ενημέρωση: 05-03-2014 23:48 - Μέγεθος: 383.64 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Υπεύθυνη Δήλωση Υποψηφίου
Ενημέρωση: 05-03-2014 23:48 - Μέγεθος: 91.17 KBΠληροφορίες για όλα τα ΤΟΠ.Σ.Α. Περιφέρειας Αττικής, μπορείτε να βρείτε στο www.top-sa.gr.